Inside

Un apartament pare spatios pana il locuiesti. Iar acesta era locuit. "casa noastra are regim de gara- venim si plecam, nu avem timp de mai mult"
Bloc de fetze mixte, la parterul caruia salasluieste vesnicul vecin care nu ascunde nimic dincolo de usa mereu deschisa si e dispus mereu sa-ti expuna filosofia sa de viata pasnica, in interiorul amalgamului unui oras prea agitat.

Ne deschide usa sotia care nu pare deloc afectata de vizita neanuntata. Este la fel de vie, la fel de volubila si la fel de simpatica. Neasteptat de "la fel".
Pisica ne da ocol cu miscarile unei feline indestulate, interesate doar de potentialul unei victime inca vii. Lumina ii face ochii de sticla, iar cele doua sfere ne cerceteaza scrutator.

Este impresionanta colectia de carti, careia i s-a dedicat cea mai mare parte din locuinta. Este impresionanta colectia multimedia. Dar cel mai impresionant este spiritul intelectual care umple camerele. Este spiritul pe care il simti rusinat ca nu ai mai citit o carte "de colectie" de cand ai decis ca "esti prea ocupat" si ai promis ca "o sa-ti faci timp".

Te patrunde spiritul acesta, te tavaleste pe o pajiste verde si simti simplitatea lucrurilor complexe cu inocenta cuiva care acumuleaza energie. O acumuleaza din informatii. Informatiile sunt aleatorii. Au aceeasi ordine din casa. Ideile vin, se lupta una cu alta si trec in alt plan de unde pot sau nu sa revina. Nu este nevoie sa vorbesti. Asculta si incarca-te. Intelege, proceseaza, da mai departe.

Amalgam de amintiri dintr-o viata scurta, dar mult prea plina. Este o viata de oameni plini, in care amintirile inca mai au loc si sunt pregatiti sa le produca. Le produc traind-o.

Doua, trei degetare de potiune mai incolo si vine si muzica. Este abrupta si vine galopand, cu pieptul inainte, gata sa-ti expuna valorile sale, sa te faca sa crezi in putere, in noblete si in loialitate.

Ma uit din nou la rafturile indesate. Nu este o colectie snoaba de carti prafuite, ci este o acumulare de lecturi, de pagini rasfoite si insemnate.

Casa este plina. Plina psihic, mai mult decat fizic. Te plimbi ca intr-un muzeu viu, un muzeu in care ti se infatiseaza colectia permanenta a sufletului unor oameni, iar colectia este in continua completare.

Multumim pentru ospitalitate.

0 zi si tu ceva!:

gadget de MP

    Follow memyselfandcris on Twitter