cand am urat publicitatea

Am citit azi un interviu cu Naumovici in Kamikaze, care mi-a intarit convingerea ca e un papagal. Naumovici e tipul ala cu "Batman, Batman", un fel de Sergiu Nicolaescu al publicitatii mioritice si o la fel de vedeta bucuresteana ca si Nikita, de exemplu.

Mie mi s-a parut ca in interviul asta isi confeseaza singur ratarea, dirijat cu niste intrebari Kamikaze, evident. Dar nu asta m-a frapat, ca sincer ma asteptam... m-a surprins, insa, faptul ca s-a lasat ademenit in desfiintarea propriei campanii pro-distrugerea Rosia Montana... ma gandesc daca, atunci cand il citeste si el, isi da seama ce a spus... sau daca nu cumva a gandit-o asa...

Pe scurt, tipul asta e pro exploatarea aurului de sub Rosia Montana, de cand a punctat primul in box-office ul publicitar romanesc, ridicand, probabil, nivelul spagilor pentru parlamentarii care n-ar concepe sa castige mai putin ca puta asta... Acelasi tip ne spune ca el e cel mai prolific din familia lui care a facut bani din crasme ... si ca de cinci ori si-a pierdut averea, incluzand-o si pe fosta consoarta la motive. Un record, avand in vedere ca s-a apucat de "munca" la 30 de ani!

Naumovici sustine mandru ca neam de neamul lui a crezut in cash [la saltea], nu in proprietati. Aste e exemplul nomad dat romanilor... sa ne tiganim toti... ca banii sunt mai importanti decat ce e sub picioare si in jurul tau...

Am inceput sa-l inteleg pe Naumovici... dar nu cred ca el o sa-i inteleaga vreodata pe cei din Rosia Montana care lupta cu toate armele sa-si salveze ce au creat... si nu e vorba de o garsoniera la bloc sau o crasma in coltul strazii... ci de conservarea unei culturi.

Uite inca un articol care merita citit!

0 zi si tu ceva!:

gadget de MP

    Follow memyselfandcris on Twitter