revolutie "tehnologica" in RMD

Pentru ca am pierdut sirul evenimentelor cu Becali, m-am apucat direct de un subiect mai palpitant, adica revoltele din RMD... si am citit pe marginea subiectului, o serie de articole din diverse surse, mai mult sau mai putin credibile, printre care si Twitter.

Oricum, cel mai veridic si cel mai simpatic articol(daca poti indrazni sa citesti chestii simpatice despre suferinta unui popor inca sugrumat de comunism) a fost si cel care mi-a confirmat banuielile personale.

E adevarat, nu am fost niciodata in RMD, iar oamenii pe care am apucat sa-i cunosc, din regiune, nu mi se par reprezentativi. Am trait cu impresia ca "fratii nostri" se zbuciuma in incultura si manelizare la fel ca si romanii, ceea ce face legatura de sange atat de vizibila. Nu am vazut exact legatura cu rachetii care se tot inmultesc la noi in sat... ca la ei fac altii legea! Oricum, impresia mi s-a confirmat cu o relatare destul de obiectiva, avand in vedere ca te plesnesc tot felul de perspective atunci cand ceea ce vezi nu e ceea ce asteptai sa vezi, la o revolta.

E adevarat si ca aveam patru ani in '89, destul cat sa intreb de ce nu mai e bun Ceausescu, dar nu destul, cat sa inteleg ce rol a avut fiecare... La fel de adevarat e ca am aflat ulterior ce a insemnat revolutia si cum a inteles-o fiecare.

Ceea ce pot spune cu siguranta e ca nu o sa cred niciodata in purificarea unei societati prin foc si violenta. Mereu va exista intrebarea: cine a pornit revolutia? si mereu se va raspunde in tz-shpe variante, care mai de care mai politizate.

Daca e sa privim in urma, nu cred ca sunt multi cei care regreta sincer Revolutia din '89, dar sunt o gramada cei care pot spune cu mana pe inima ca nu poporul a creat-o! Timpul o sa raspunda... timpul in care cei care acum se ascund bine in spatele studentilor si al twitter-ilor revoltati, vor pune mana pe schemele de imbogatire (Getting rich for dummies by Voiculescu&Co).

Poate peste 20 de ani o sa citim cu totii update-uri pe twitter despre detentia unui Becali moldovean... poate trece Iliescu Prutul sa-i coordoneze un pic. Nelule, ne miscam mai cu talent? Hai, ca ti-ai facut blog, nu-ti mai trebuie televiziune!

Iar pentru cei care au criticat lipsa de reactie a autoritatilor romanesti, eu sincer de abea acum sunt mandra de guvernantii nostri! Tacerea e de aur, daca stii cum s-o folosesti. Parca prea am suferit de reactii prompte si prea putin gandite!

E trist sa vezi cum evolueaza tehnologia, in timp ce tehnicile raman la fel de primitive. E si mai trist ca fiecare furnicuta se vede elefant in oglinda, in timp ce adevaratii elefanti se ascund bine in cires si lasa furnicutele sa afane pamantul de sub ei...Dar CEL MAI TRIST este sa vezi ca NIMENI NU INVATA DIN ISTORIE!

2 zi si tu ceva!:

Anonim spunea...

Pai, ce sa zic?! Antisocial, tie cum ti se vede asa si intelegi..

evil.me spunea...

drept! dar unde bati?

gadget de MP

    Follow memyselfandcris on Twitter