despre culturi si interculturi

ma aflu in mijlocul unui schimb cultural intre culturi pe care le-am mai intalnit si cu alte ocazii si constat cu stupoare ca oamenii nu sunt aceiasi. e adevarat ca exista aici "misteriosul", "zapacitul", "diva", "neinteleasa", "social-agresivii" sau "plapanzii"... dar tiparele nu se aseaza pe modelele pe care le cunosteam deja.

"IT istul" nu este nordic, "diva" are doar svacniri sexuale, finlandezei ii place sa atinga oemenii, iar italianca este o geek cu lacto-intoleranta. mi-e imposibil sa pun etichetele corect. deja devine o provocare.

suntem atat de diferiti, incat nu-mi pot imagina ce ne-a adus pe toti aici, la un training evs. o tipa e proaspat divortata si experimenteaza, un tip schimba tarile ca pe sosete, iar 16 suflete cherte au venit sa ajute copiii din Gorj sa inteleaga ca dincolo de granitele tarii asteia sunt oameni care seamana cu noi, chiar daca o duc mai bine.

e minunat, insa, sa inveti cum nu este obligatoriu ca imediat dupa scoala, din care n-ai ramas cu mare lucru, sa te asezi la casa ta si sa te straduiesti sa urci in ierarhia uzinei. si e minunat sa o inveti de la tineri de varsta ta, care nici nu s-au gandit la asta pana acum.


2 zi si tu ceva!:

Andreea-Loredana spunea...

si despre mine nu ai zis mah nimic...i told you ...YOU beach!!!!

Anonim spunea...

Go party!

gadget de MP

    Follow memyselfandcris on Twitter