cum m-a prins ora 23 la scoala

cu nervi!
caut o organizatie de tineri interesati de film/foto/publicitate care sa ma ajute la un proiect pe care l-am schitat si care ma macina de cateva luni.
si asa am ajuns in aceasta seara la facultate, invitata fiind la un club de film [initiativa unor studente si a unei firme din Munchen]. Ma asteptam sa vad o sala plina de frichioti care sa discute despre efecte speciale, globuri de aur si violenta lui Tarantino.

In schimb am gasit niste basarabence [s-ar putea sa generalizez] imbatranite de lecturile timpurii si nascute sa impresioneze suflete de profesori sensibile la complimente fortate. Ele, timorate si suparate ca efortul lor de a atrage studenti s-a soldat cu atragerea unei expirate de la master [subsemnata] erau coordonate de un nene mult mai expirat, care nu s-a prezentat, dar am presupus ca e reprezentantul firmei din Munchen- inca un contact de-al facultatii care nu face decat sa intareasca atitudinea conservatoare indreptata spre litere si filosofie, nici de cum spre stiintele comunicarii.

Si ca seara sa se strice si mai rau, si-a facut aparitia si decanul, ceea ce n-a facut decat sa ridice praful din camera si sa incarce si mai mult atmosfera oficioasa. Au inceput si speechul despre tanara generatie si pupincurismele de rigoare...

Am vazut niste documentare facute de studenti anul trecut, despre comunitatile sasesti din jurul Sibiului. Un semn clar ca imaginatia si cultura video nu i-a atins pe film-wannabes care au prins niste camere in mana... dar sunt la inceput si nici eu nu m-as fi descurcat mai bine...

Apoi am trecut la grosul serii: Copacul dorintelor, de Tengiz Abuladze, pe care expiratul il anunta drept o capodopera sovietica, dar cand eu spun ca mi s-a parut ca face propaganda socialista, mi-au taiat macaroana si au zis ca e filosofic.

Nu detaliez impresiile despre film, poate doar ca nu l-as fi urmarit pana la ora aia, daca nu ma inchideau in sala cu decanul.
O sa insist, insa, pe atitudinea acaparatoare a celor doi "formatori" care la 8 blamau tinerii care nu se implica si la 23 nu-i lasau sa vorbeasca pe cei care s-ar fi implicat...

poate ma surprind pozitiv data viitoare!

0 zi si tu ceva!:

gadget de MP

    Follow memyselfandcris on Twitter